Sport og adrenalin

Sport er puls. Det er action. Du kjenner adrenalinet bruse gjennom kroppen. Hjertet banker, og du blir overveldet av mestringsfølelsen i det du når målet ditt. Sport er eventyr. Det er lek. Du føler deg nesten som et barn fylt av spenning og glede. Sport er aktivitet. Det er fleksibilitet. Du er i ett med rytmen i kroppen din. Sport er frihet. Det er natur. Du kan bevege deg fritt blant skog og fjell. Friluftsliv tar bort stress og fyller deg med ny energi.

Visste du at 37 % av Norges areal er dekket av skog? Dette gjør vår vakre land til et paradis av en naturopplevelse, med et mangfold av ulike aktiviteter å ta seg til. Vi har frisk luft og rene kildevann, og har muligheten til å vandre i fjellheimen i ukesvis borte fra sivilisasjon og bebyggelse. For en frihet! Norge er landet for friluftsnytere, og med et actionfylt landskap kan man aldri gå tom for ting å utforske. Enten du ønsker å padle i en brusende elv, hoppe i strikk, bestige fjelltopper, vandre gjennom daler, klatre langs fjellvegger, stå på vannski eller sykle på kryss og tvers gjennom frodig natur og små tettsteder, har du muligheten til det.

Naturturisme fra både inn- og utland har vokst noe enormt de siste årene, og flere og flere besøker kjente landemerker og villmarken Norge har å by på. De yngre generasjonene har fått øynene opp for kombinasjonen av avslappende friluftsliv og høy fysisk aktivitet. Teknologi gjør opplevelsene i naturen lettere å gjennomføre, ettersom du kan droppe kart og kompass, i tillegg til tunge bøker som kan fortelle deg hvilke bærtyper eller sopptyper som er spiselige. Miljøvennlighet og bevaring av naturen er hete temaer, som kanskje også har vært med på å bevare våre lange tradisjoner om friluftsliv og tanke på naturen. Med en voksende industri rundt friluftsliv i Norge, har vi organisasjoner som blomstrer opp og beveger fokus mot skog og natur, og gir oss muligheten til flere kjekke aktiviteter i villmarken.

Takket være det store markedet for helse og tilgang på natur, er nordmenn et aktivt folkeslag. Vi retter stadig livene mer mot naturlige opplevelser, enten som korte brekk fra hverdagen, feriereiser eller organiserer en tur til fjells ukentlig. 80 % av nordmenn går på tur hver eneste dag, og husk: ut på tur, aldri sur!

Sport, helse og velvære er tre nøkkelord for ett sunt liv, og for mange er det en livsstil, for andre en hobby. Engasjerte idrettsutøvere, pensjonister på spasertur, syklister i fjellskråningen, joggere i storbyen, ballettdansere i førskolen og avslappende yogier har alle en ting til felles: sport og aktivitet. Uansett alder og livsstil, har vi behov for å bevege på oss. Å mosjonere føles oppkvikkende, og er veien til en god helse. Det dukker stadig opp nye trender og former for aktiviteter som vi kan melde oss på eller ta tak i på egen hånd.

Sport gjør oss sterkere, både fysisk og mentalt. De største treningstrendene for 2016 har blitt spådd til å bli fysiske økter som kroppsvekttrening, HIIT (høy intens intervall trening) og funksjonell trening. I tillegg har ernæringsfysiologer og leger lenge fortalt oss at å gå på tur, om så bare 30 minutter til dagen, hjelper oss langt på vei til enn sunn helse. Høyt og lavt kan man finne gøyale aktiviteter som setter fart på pulsen, og kun fantasien setter grenser for en sporty person. Det sies at dørstokken ofte er det lengste steget å ta, så ikke fortvil om du ikke helt har fått rutine på treningsøktene dine enda. Det handler om disiplin, om pågangsmot og mestring – og mest av alt, om å ha det moro.

Helt innerst i Sognefjorden har en aktiv gjeng allerede fått smaken på friluftslivet, og startet Bratt.no, hvor du kan finne utstyr til enhver anledning i skog og mark. Vi har peiling på sport og friluftsliv, og ønsker å gi deg det beste utstyret og klær til å lede deg gjennom all slags vær når du farter ute i naturen. Enten du er på jakt etter skiutstyr eller lette joggeklær til sommeren, hjelper vi deg. Vi syns sport bør være en del av alles hverdag, og når vi ikke sender bestillinger avgårde, klatrer vi høyt og lavt i naturen rundt oss, eller rådfører deg om de beste opplevelsene i Norges natur på våre supre Friluftslivblogg.