God gjennomføring av sportarrangementer

Vi nordmenn er faktisk ganske gode på dette med idretts- og sportsarrangementer, og over det ganske land foregår det sportsbegivenheter hele året. Enten vi driver med vintersport eller sommeridrett i en eller annen form, elsker vi konkurranseelementet og det å samles til større arrangementer. I en slik sammenheng er det selvfølgelig viktig at alt som skal være på plass, kan hentes inn og arrangeres på en så enkel og praktisk måte som mulig. I tillegg til dugnadsånden og innsatsen som kreves av alle som er med og arrangerer, er det viktig at de fysiske og praktiske elementene er på plass – og at det kan gjøres effektivt og enkelt.

Det er mye å tenke på når et idrettsarrangement skal gå av stabelen – alt fra startlister og deltakerinvitasjoner til sponsorer og bygninger og utstyr. Ved arrangementer som går over flere dager eller uker, er noe av det viktigste i denne sammenhengen at det er mulig å ha tak over hodet – både for deltakere og arrangører. Det kan dreie seg om fellesarealer der man samler deltakerne for informasjon og festligheter, eller det kan dreie seg om innkvartering av alle som deltar på arrangør- og utøversiden. Eller det kan være lokaler for oppbevaring av utstyr.

Ofte er det behov for å ha praktiske leilighetsløsninger eller andre midlertidige bygninger, slik at sportsbegivenheten kan foregå så smertefritt som mulig. En enkel måte å gjennomføre dette på er å benytte seg av modulelementer, som gjør at selve oppføringen av lokaler og bygninger er raskt og enkelt å gjennomføre. I dag kan man enkelt skaffe ferdigproduserte moduler rett fra leverandør.

Disse prefabrikerte elementene transporteres til ønsket destinasjon etter kundens ønske, og du kan selv være med på å bestemme hvor mange leiligheter eller rom dere vil ha, om det skal være med eller uten vinduer, med eller uten isolasjon, mulighet for vann og elektrisitet, og så videre. De enkleste modulbyggene kan sammenlignes med brakker og er svært enkle å oppføre i forkant av arrangementet. Deretter er de enkle å demontere igjen når arrangementet er slutt.

Det finnes mange forskjellige måter å løse dette på, og det finnes ulike leverandører som spesialiserer seg på forskjellige moduler. Timbeco er produsent av leiligheter i modulbygg og leverer ferdige moduler som kan spesialtilpasses etter deres spesifikke behov. Modulene kan gjøres enkle eller avanserte, alt etter behov. Det betyr at dersom et idrettsarrangement skal foregå på samme sted i flere år på rad, kan modulene spesialtilpasses til å stå over lengre tid og utstyres med flere muligheter for blant annet elektrisitet og innlagt vann. Dersom det er bare midlertidige bygninger, kan de gjøres svært enkle, for eksempel bare med elektrisitet, men uten vann. Kostnadsnivå vil selvfølgelig tas med i betraktningen, slik at man ser langsiktig på hva som er de beste løsningene, og hva som lønner seg, ut fra om det er et engangsarrangement eller et årlig arrangement. Dersom sportsbegivenheten skal foregå på samme sted i flere år, kan det for eksempel lønne seg å bygge rekkehus for innkvartering av deltakere og arrangører. Ellers kan et enkelt brakkebygg være løsningen dersom bygningene skal demonteres etter endt arrangement.

Fleksibiliteten i modulbygg og modulelementer gjør dette til en svært enkel og gjennomførbar løsning ved arrangementer av både mindre og større skala. Antall moduler, leiligheter eller rom kan justeres etter ønske, og selve oppføringsprosessen er svært rask. Det er faktisk mulig å bygge fullt utstyrte boliger, rekkehus, leilighetskomplekser eller andre bygningsløsninger i løpet av utrolig kort tid. Det er Bjørn Brun Hansens bolig et virkelig godt eksempel på.

Grunnarbeidet som kreves, vil selvfølgelig variere noe etter hvorvidt bygningene skal stå over lengre tid, eller om de bare skal stå midlertidig, men det er nettopp dette som gjør modulelementer så optimalt i akkurat denne sammenhengen. Siden prefabrikeringsgrad også er opp til hver enkelt kunde, kan du som sportsarrangør velge en rekke detaljer før elementene produseres. Og det er også mulig å bestille hjelp til selve oppføringen.

Ved midlertidige sportsbegivenheter vil forskjellen mellom å innlosjere deltakere i store teltanordninger, i gymsaler eller andre offentlige lokaler sammenlignet med modulbygg være enorm. I en leilighet eller brakke av modulelementer vil deltakerne oppleve høyere komfort og ha en bedre opplevelse av den totale gjennomføringen. Dermed vil du som sportsarrangør sannsynligvis være med på å gi totalopplevelsen av arrangementet et løft dersom det blir brukt modulløsninger.

På internasjonale arrangementer vil det også være med på å gjøre Norges inntrykk som sportsarrangør, bedre. En vellykket gjennomføring handler i stor grad om komfort og praktiske løsninger, der modulelementer kan være med på å heve standarden mange hakk, uten at det behøver å koste noe mer. Alt ut fra budsjett og type arrangement kan modulene tilpasses arrangementets behov, og dermed gir det fleksibilitet i alle retninger. Lykke til med årets idretthappening!